Portal Rasmi MAMPU

Laman Web Rasmi Unit Pemodenan Tadbiran dan Perancangan Pengurusan Malaysia (MAMPU)
Multi Language [EN] [BM]
Peta Laman MyGoverment
W3C Disability Accessibility
Arkib elektronik Online E-Participation
Broadcast
Pengenalan Kami
Berita
Soalan Lazim Piagam Pelanggan
Hubungi Kami
Procument Ketua Pegawai Maklumat Kerajaan Pelan Strategik MAMPU 2021-2025

Dengan segala hormatnya saya diarah merujuk kepada perkara di atas.

2.     Sepertimana YBhg. Dato’/ YM/ YBrs. Dr./ Ts./ Tuan/ Puan, sedia maklum, MAMPU telah melaksanakan projek Galeri Aplikasi Mudah Alih Kerajaan Malaysia (GAMMA) bermula pada tahun 2015. GAMMA merupakan inovasi perkhidmatan Kerajaan berasaskan teknologi mudah alih di bawah pelaksanaan Mobile Government yang bertujuan mempelbagaikan perkhidmatan Kerajaan melalui peranti pintar yang akan menyumbang kepada sistem penyampaian perkhidmatan berpaksikan rakyat. Sehingga 30 November 2022, sebanyak 200 aplikasi mudah alih sektor awam aktif di Portal GAMMA seperti mana dipaparkan melalui laman web https://gamma.malaysia.gov.my

3.     Bagi tujuan pemantauan mutu penyampaian perkhidmatan Kerajaan, tinjauan ini dijalankan untuk mendapat maklum balas berkaitan keberkesanan penyampaian perkhidmatan GAMMA dan ketersediaan setiap agensi Sektor Awam melaksanakan pembangunan aplikasi mudah alih. Sehubungan itu, perhatian dan kerjasama pihak YBhg. Dato’/ YM/ YBrs. Dr./ Ts./ Tuan/ Puan adalah dimohon untuk memberi maklum balas terhadap soal selidik ini melalui URL: https://forms.gle/QCB6BjhNgyLbhjad9 selewat-lewatnya pada 24 Disember 2022 untuk tindakan selanjutnya. Soal-selidik ini terbuka kepada semua kakitangan di jabatan/agensi sama ada di bahagian ICT/ pengurusan & dasar atau lain-lain bahagian yang terlibat dengan pelaksanaan penyampaian perkhidmatan melalui kemudahan aplikasi mudah alih (mobile app).

4.    Setiap maklum balas yang diberikan adalah penting dan membantu pihak kami untuk turut memantau status pelaksanaan aplikasi mudah alih di agensi YBhg. Dato’/ YM/ YBrs. Dr./ Ts./ Tuan/ Puan. Sebarang pertanyaan mengenai pengisian borang tinjauan ini boleh diajukan kepada pegawai perhubungan berikut atau emel terus kepada supports-gamma@mampu.gov.my.

i) Puan Adawiyah binti Md Ashar
Telefon: 03-8892 7494 / adawiyah@mampu.gov.my

ii) Encik Mohd Nazmir bin Abdul Munir
Telefon: 03-8872 5190 / nazmir@mampu.gov.my

5.    Jasa baik YBhg. Dato’/ YM/ YBrs. Dr./ Ts./ Tuan/ Puan adalah turut jua dimohon untuk menghebahkan dan memanjangkan jemputan e-mel ini kepada agensi-agensi di bawah tanggungjawab YBhg. Dato’/ YM/ YBrs. Dr./ Ts./ Tuan/ Puan.

Kerjasama pihak YBhg. Dato’/ YM/ YBrs. Dr./ Ts./ Tuan/ Puan berhubung perkara ini adalah amat dihargai dan didahului dengan ucapan terima kasih jua.

Sekian, terima kasih.

Info Halaman:     Jumlah Paparan-     21
RECOGNITION
Logo_LRQA_UKAS_COMBINED.png

WEB MOBILE
codemobile
MOBILE APP
gammacode

NUMBER OF VISITORS
Today's Visitors: 2156
Total Visitors: 753674
CONTACT US

UNIT PEMODENAN TADBIRAN 
DAN PERANCANGAN PENGURUSAN MALAYSIA
Aras 6, Setia Perdana 2,
Kompleks Setia Perdana,
Pusat Pentadbiran Kerajaan Persekutuan
62502 Putrajaya Malaysia
T 603 8000 8000   F 603 8888 3721
E webmaster[at]mampu.gov.my

2021 © Unit Pemodenan Tadbiran dan Perancangan Pengurusan Malaysia (MAMPU)
Paparan terbaik menggunakan pelayar Mozilla Firefox dan Google Chrome dengan resolusi skrin 1366 x 768
logo123

MAMPU

Accessibility Toolbar

SPOT-ME Senarai Keseluruhan Agensi bagi Pensijilan EKSA Number of Online Services Dasar Polisi
Freedom of Information
Dasar Privasi